Zeevracht

Zeevracht, ook wel bekend als maritiem transport of zeetransport, speelt een cruciale rol in de wereldwijde handel. Het is een essentiële schakel in het verplaatsen van goederen over lange afstanden, waarbij enorme hoeveelheden ladingen veilig en efficiënt over de oceanen worden vervoerd. Waar luchtvracht beperkingen kent op het gebied van gewicht en grootte van producten, worden over de wereldzeeën allerlei soorten goederen vervoerd, van grondstoffen tot complete auto’s. De capaciteit van vrachtschepen en de mogelijkheid om stapelbare containers te gebruiken, zorgen voor een efficiënt gebruik van de beschikbare ruimte en verlagen de transportkosten per eenheid.

zeevracht tarieven zeetransport transport expediteur kosten berekenen calculator

Zeevracht tarieven: bereken zelf de kosten

Import4You heeft een handige tool om zelf de kosten voor zeevracht te berekenen: de zeevracht calculator. Je ziet meteen jouw persoonlijke prijs en hoeft niet te wachten op een offerte. Wij bieden vaste maandelijkse tarieven, zodat je nooit te maken krijgt met hogere tarieven dan je van tevoren had verwacht. Onze tool laat de prijs van de verzendkosten zien, dit zijn de zeevracht kosten, uitleveringskosten in Nederland of België, en de inklaringskosten. Bij Import4You betaal je geen FOB kosten, slechts een klein bedrag voor het opmaken van de juiste vervoersdocumenten.

Rondom de leverdatum van jouw zending ontvang je een tweede factuur waarop alle douanekosten staan, zoals de invoerrechten en BTW bij invoer. Je vult in de zeevracht calculator onder andere in vanaf welke haven je wilt verschepen, welke Incoterm van toepassing is en hoeveel dozen je wilt verzenden. Met een klik op de knop berekent de calculator de kosten voor het verzenden van jouw producten via zeetransport. Bij Import4you bieden wij de scherpste prijzen in de markt en werken wij met vaste maandelijkse tarieven. Schrijf je in op ons platform en ontvang elke maand de actuele prijs in jouw inbox.

Bereken de tarieven voor jouw zeetransport

Zeevracht calculator

Van

triangle

Voor zendingen vanuit andere havens, kan je contact met ons opnemen door te mailen naar seafreight@import4you.nl

Naar

Incoterm

Aantal HS codes

Totaal aantal dozen

Dimensies van een doos

Lengte

cm

Breedte

cm

Hoogte

cm

CBM

Sea freight illustration

Zeevracht

Van

Shanghai

Chinese flag

Naar

Nederland

flag

Vracht

Incoterm

EXW

Aantal HS codes

0

Totaal aantal dozen

0

Afmetingen

0 x 0 x 0 cm

CBM

0.00

Kosten

BL tarief

€ 40,00

Prijs per CBM

€ 195,00

Zeevrachtkosten

€ 195,00

Uitleverkosten

€ 73,00

Inklaringskosten

€ 30,00

Totaal

€ 338,00

triangle

Let op! De eventuele invoerrechten en BTW bij invoer zitten niet inbegrepen in de calculator. Deze kosten zullen wij uiteindelijk 1:1 doorbelasten vanuit de douane, en zullen hierbij per zending €6,95 aan administratiekosten in rekening brengen.

Waarom boeken bij Import4You?

Check icon

Zowel LCL als FCL wereldwijd mogelijk

Boek jouw LCL zending uit China eenvoudig zelf via ons platform. Neem contact op voor een LCL zending vanuit een ander land of voor een FCL zending.

Check icon

Geen FOB kosten

Spreek EXW of FCA af met jouw fabrikant en bespaar aanzienlijk op jouw zeevracht kosten.

Check icon

Mogelijkheid tot bulkopslag in ons warenhuis

Laat je je nieuwe voorraad overkomen via zeetransport? Dan kan jij goedkoop gebruik maken van ons warenhuis. Dat scheelt weer opslagkosten bij het fulfilmentcentrum!

Check icon

Snelle levertijden

Wij hebben meerdere afvaarten per week, waardoor we altijd snelle levertijden kunnen garanderen.

Check icon

De scherpste prijzen en vaste maandelijkse tarieven

Wegens onze 15 jaar ervaring in het vak hebben wij de beste netwerken en contracten en kunnen wij altijd goede prijzen garanderen.

Check icon

Facturatie op het moment van levering

Wij factureren pas bij levering. Zo blijft het geld wat langer in jouw onderneming en helpen we je een handje met je cashflow.

Voor- en nadelen van zeevracht

Een groot voordeel van zeevracht is het aantrekkelijke tarief. Zeetransport is altijd goedkoper dan luchtvracht of wegvervoer dankzij de grote laadcapaciteit en de efficiënt stapelbare containers. Zeevracht transport verbindt bovendien havens over de hele wereld en maakt handel mogelijk op een wereldwijde schaal. Nog een pluspunt: moderne vrachtschepen maken steeds meer gebruik van milieuvriendelijke technologieën en brandstoffen, waardoor zeevracht een relatief milieuvriendelijke optie is in vergelijking met andere transportwijzen.

Een nadeel van zeevracht is dat het meer tijd kost voor je goederen op de plaats van bestemming aankomen. Ook kan een zending vertraging oplopen door externe factoren zoals slechte weersomstandigheden. Een oplossing hiervoor is om de voorraad die je snel nodig hebt via luchtvracht te verzenden en de rest met zeevracht transport te laten komen. Zo profiteer je van de voordelige tarieven van zeevracht en heb je jouw voorraad snel weer op peil.

Verzeker je zeevracht zending

Bij het gebruik van een expediteursbedrijf zoals Import4You is het belangrijk dat jij als eigenaar van de goederen een internationale transportverzekering afsluit. Een transportverzekering is cruciaal om goederen te beschermen tegen risico's tijdens het vervoer, zoals schade, diefstal of verlies. De expediteur is niet verantwoordelijk voor deze risico’s, de eindverantwoordelijkheid ligt bij de importeur. Import4you handelt volgens de Fenex-voorwaarden, waar de verantwoordelijkheden en aansprakelijkheden als expediteur staan uitgelegd. Hoewel wij niet verantwoordelijk zijn voor jouw goederen, kunnen wij wel advies geven bij het vinden van een geschikte verzekering.

Ontdek de mogelijkheden van Import4You

Bij expediteur zeevracht Import4You profiteer je van wekelijkse consolidaties van LCL-zendingen vanuit de belangrijkste Chinese havens, waaronder Shanghai, Ningbo en Shenzhen richting Rotterdam. Heb je een forwarder nodig vanuit andere steden? Of ben je op zoek naar een FCL-zending? Geen probleem! Wij verzorgen zendingen vanuit vrijwel alle havens wereldwijd. Neem contact met ons op voor een offerte op maat voor jouw LCL- of FCL-zending.

Import4You kan als ervaren expediteur zeevracht het hele proces voor je regelen, van het transport naar de haven tot de groupage in het warehouse en het inklaren bij de douane. Dankzij onze uitstekende contacten ter plaatse en onze professionals met vergaande kennis op het gebied van actuele regelgeving is dit voor ons ‘business as usual’. In plaats van je tijd te verdoen aan het invullen van lastig papierwerk, zoals de Bill of Lading, kun jij je focussen op je bedrijf! Goed om te weten: regel je jouw zeetransport via Import4You, dan is het mogelijk om gebruik te maken van onze warehousing-services.

zeevracht tarieven zeetransport transport expediteur kosten berekenen calculator

Verder lezen