FCL

FCL is een veelgebruikt begrip binnen de transportsector, met name binnen de zeevracht. De betekenis van FCL is Full Container Load, oftewel een volle containerlading. De gehele container wordt gebruikt om de lading van één enkele verzender te vervoeren. Een andere optie is LCL (Less than Container Load), waarbij jouw zending een gedeelte van de container vult en geconsolideerd wordt met andere zendingen tot de container vol is. Welke vorm van transport het meest kostenefficiënt is, FCL of LCL, wordt onder andere bepaald door het volume van je zending. Bij Import4You bieden wij FCL zendingen tegen aantrekkelijke prijzen vanaf 26-28 CBM. Maar nu lopen we op de zaken vooruit, want we hebben alleen nog maar de betekenis van FCL uitgelegd. Wat zijn de voordelen van een Full Container Load, wat kost het en wat kan Import4You voor je betekenen?

zeevracht fcl transport incoterm fcl betekenis full container load import4you

Voordelen van FCL

Verzenden als FCL heeft meerdere voordelen. Wanneer je regelmatig grote hoeveelheden goederen moet versturen is FCL meestal goedkoper dan LCL. Zoals gezegd is het in veel gevallen niet eens nodig om de volledige container te vullen, maar wordt het tarief van een Full Container Load in de meeste gevallen al aantrekkelijk bij zendingen van meer dan 26 CBM.

Een ander voordeel van FCL is dat je meer controle hebt over de lading. De container gaat rechtstreeks van het laadpunt naar de haven van bestemming, bijvoorbeeld van Shanghai naar Rotterdam, wat zorgt voor een kortere transporttijd en de kans op schade aan goederen verkleint. Ook de afhandelingstijd bij de douane is korter, doordat alle documentatie bij een specifieke container en verzender hoort.

Wat kost FCL transport?

Het tarief van een FCL (Full Container Load) is afhankelijk van meerdere factoren, zoals de grootte van de container. De meest gebruikte containerformaten zijn:

  • 20 ft - ongeveer 28 CBM
  • 40 ft (40GP) - ongeveer 54 CBM
  • 40HQ - ongeveer 68 CBM

Daarnaast hebben de route, de periode, douane- en transportkosten en diverse toeslagen invloed op het tarief. Ook moeten voor sommige goederen speciale voorzorgsmaatregelen getroffen worden voor het transport. Denk bijvoorbeeld aan gevaarlijke stoffen, bederfelijke goederen of goederen die een speciale temperatuur of manier van opslag nodig hebben. Deze extra vereisten zorgen mogelijk voor een hoger tarief. Een laatste factor die een rol speelt bij het bepalen van het tarief is welke incoterm je voor de FCL afspreekt. Voorbeelden van incoterms bij FCL zijn: EXW (Ex Works), Free On Board (FOB) en FCA (Free Carrier). Klinkt allemaal best ingewikkeld, maar Import4You navigeert je graag door deze zee van informatie heen.

Offerte op maat voor FCL

Wil je gebruik maken van FCL transport? Import4You kan je een scherp tarief bieden dankzij onze goede contacten binnen de wereldwijde zeevracht. Iedere FCL-zending is uniek en daarom maken wij graag een offerte op maat voor je. Geef ons de details van je zending door via het contactformulier,een mailtje of onze chat en wij slaan voor je aan het rekenen. Mocht blijken dat er een goedkopere optie beschikbaar is, bijvoorbeeld LCL, dan laten we dat natuurlijk aan je weten. Zo ben je bij Import4You altijd verzekerd van het gunstigste tarief!

Waarom kiezen voor Import4You?

Check icon

Snelle levertijden

Wij hebben meerdere afvaarten per week, waardoor we altijd snelle levertijden kunnen garanderen.

Check icon

Facturatie op het moment van levering

Wij factureren pas bij levering. Zo blijft het geld wat langer in jouw onderneming en helpen we je een handje met je cashflow.

Check icon

Zowel LCL als FCL wereldwijd mogelijk

Boek jouw LCL zending uit China eenvoudig zelf via ons platform. Neem contact op voor een LCL zending vanuit een ander land of voor een FCL zending.

Check icon

De scherpste prijzen en vaste maandelijkse tarieven

Wegens onze 15 jaar ervaring in het vak hebben wij de beste netwerken en contracten en kunnen wij altijd goede prijzen garanderen.

Check icon

Geautomatiseerd platform

Geen gedoe met prijzen opvragen bij (Aziatische) leveranciers, bereken snel jouw kosten in onze handige calculator.

Check icon

Mogelijkheid tot bulkopslag in ons warenhuis

Laat je je nieuwe voorraad overkomen via zeetransport? Dan kan jij goedkoop gebruik maken van ons warenhuis. Dat scheelt weer opslagkosten bij het fulfilmentcentrum!

Verder Lezen