Groupage

Wat is groupage transport?

Groupage is het consolideren (samenvoegen) van meerdere kleinere zendingen in één enkele zending om kosten te besparen. Bij groupagevervoer worden goederen van verschillende klanten of leveranciers samengevoegd en gezamenlijk vervoerd in één container of transporteenheid. Dit wordt vaak gedaan om te profiteren van lagere kosten die gepaard gaan met het verzenden van grotere volumes. Groupage komt voor bij alle vormen van transport. Bij zeevracht is het zelfs heel gebruikelijk en noemt men het ook wel LCL. Iedere week consolideren wij in drie belangrijke Chinese havens: Shanghai, Ningbo en Shenzhen. Vul onze zeevracht calculator in en bereken direct jouw persoonlijke prijs voor groupage transport.

Voor wie is groupagevervoer bedoeld?

Groupage transport is ideaal voor bedrijven die kleine zendingen willen laten transporteren. Het kan gaan om kleine of middelgrote bedrijven die niet genoeg goederen hebben om een volledige container of vrachtwagen te vullen, maar ook om start-ups die (nog) niet willen investeren in transportinfrastructuur. Natuurlijk kan je ook als groot bedrijf interesse hebben om een keer een kleinere zending te verschepen.

Import4You regelt alles rondom de groupage zending, van het consolideren in het land van herkomst tot de afhandeling bij de douane. Ideaal, want zo kun jij je aandacht volledig richten op je bedrijf en hoef je je geen zorgen te maken over regelgeving, het correct invullen van de benodigde documenten en het transport zelf.


Voordelen van groupage

Groupage heeft een aantal voordelen, waarvan kostenbesparing een van de belangrijkste is.

  • Door meerdere zendingen te consolideren in een zending, worden de transportkosten per eenheid over het algemeen lager. Dit maakt het verzenden van kleinere hoeveelheden goederen kosteneffectief en betaalbaar.
  • Daarnaast is groupagevervoer beter voor het milieu, want het vermindert de CO2-uitstoot. Een groupage zending maakt namelijk efficiënt gebruik van de transportcapaciteit, waardoor er minder vrachtcontainers nodig zijn en er minder vrachtwagens de weg op hoeven.
  • Voor kleinere bedrijven of individuen kan groupage bovendien een manier zijn om toegang te krijgen tot internationale markten. Het maakt het verzenden van goederen naar verschillende bestemmingen over de hele wereld mogelijk, doordat groupagevervoer het verzenden betaalbaar houdt.
Handig om te weten: een consolidatie magazijn is niet hetzelfde als een warehouse, ook al worden deze begrippen nogal eens door elkaar gebruikt. Bij warehousing draait het puur om de opslag van goederen

Consolidatie magazijn: tussenstation voor goederen

Groupage en het consolidatie magazijn zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een consolidatie magazijn is een faciliteit waarin goederen van verschillende klanten en leveranciers verzameld en geconsolideerd (samengevoegd) worden, voordat ze worden verzonden naar hun uiteindelijke bestemming. Het consolidatie magazijn is een onmisbare schakel in het bevorderen van efficiëntie en het besparen van kosten bij het transporteren van kleinere volumes.

Hoe gaat het in zijn werk? In een consolidatie magazijn worden goederen ontvangen van verschillende leveranciers of klanten die bestemd zijn voor dezelfde regio of bestemming. Deze goederen worden samengevoegd en verpakt in grotere zendingen of containers. Door meerdere kleine zendingen te combineren tot één enkele zending met groter volume worden transportkosten in veel gevallen lager. De professionals van Import4You hebben dankzij jarenlange ervaring met groupagevervoer duidelijk waar alle consolidatie magazijnen zich bevinden en waar jouw zending het beste heen kan.

Waarom kiezen voor Import4You?

Check icon

Scherpste tarieven

Wegens onze 15 jaar ervaring in het vak hebben wij de beste netwerken en kunnen wij altijd goede prijzen garanderen.

Check icon

Vaste maandelijkse prijzen

Je ontvangt aan het begin van de maand de vaste tarieven in jouw inbox. Zo weet je altijd waar je aan toe bent.

Check icon

Snelle levertijden

Wij hebben meerdere afvaarten en afvluchten per week, waardoor we altijd snelle levertijden kunnen garanderen.

Check icon

Geautomatiseerd platform

Geen gedoe met prijzen opvragen bij (Aziatische) leveranciers, bereken snel jouw kosten in onze handige calculator.

Check icon

Mogelijkheid tot bulkopslag in ons warehouse

Laat je je nieuwe voorraad overkomen via zeetransport? Dan kan jij goedkoop gebruik maken van ons warenhuis.

Check icon

Jong en dynamisch bedrijf

Wij zijn zelf een jong bedrijf dat klanten tot dienst is van jong tot oud. Geen saaie grijze pakken bij ons op kantoor.

Groupage zending boeken bij Import4You

Iedere week consolideren wij in drie belangrijke Chinese havens: Shanghai, Ningbo en Shenzhen. Klaar om jouw producten te laten verzenden? Bereken direct de kosten voor jouw groupage transport in onze luchtvracht of zeevracht calculator. Onze gebruiksvriendelijke tool berekent voor jou meteen de verzendkosten en dus hoef je niet te wachten op een offerte. Bij Import4you bieden wij altijd de scherpste tarieven op de markt en werken wij met vaste maandelijkse tarieven. Schrijf je in op ons platform en ontvang elke maand de prijzen direct in jouw inbox!

Wil jij jouw groupage transport boeken vanuit een ander land dan China? Of wil je geen gebruik maken van groupage maar liever een volledige container (FCL) verschepen? Neem dan contact met ons op via de live chat, de mail, of het contactformulier!

Verder Lezen