LCL container

Ben je de mogelijkheden voor het verzenden met zeevracht aan het verkennen? Dan ben je vast de term LCL tegengekomen. De afkorting LCL staat voor Less than Container Load. Het draait om het vervoeren van vracht in containers waarin de lading van meerdere verzenders wordt geconsolideerd. Zo heb je de mogelijkheid om ook met (relatief) kleine zendingen van de gunstige tarieven van zeevracht te profiteren. Is jouw bedrijf juist van de grote volumes, dan is FCL (Full Container Load) waarschijnlijk interessanter. Hierbij heb je een volledige container tot je beschikking. Volume is de belangrijkste indicator om voor FCL of LCL te kiezen. Weet je nu al zeker dat jouw zending nooit een volledige container gaat vullen? We vertellen je graag meer over de voordelen van een LCL container en hoe je zelf eenvoudig de kosten berekent.

lcl betekenis container  kosten zeevracht transport import4you

Wat betekent LCL en hoe werkt het?

De betekenis van LCL is Less than Container Load, vertaald naar het Nederlands: minder dan een containerlading. Verkoop je telefoonhoesjes, T-shirts of andere kleine producten in je webshop, dan moet je wel heel veel voorraad bestellen om een volledige container vol te krijgen. Een LCL container biedt in zo’n geval uitkomst. Bij LCL transport wordt de ruimte in de container gedeeld met meerdere verzenders en je betaalt alleen voor de ruimte die jouw vracht inneemt. De goederen worden geconsolideerd in een container op het vertrekpunt en vervolgens ingeklaard in de haven van bestemming, bijvoorbeeld Rotterdam. Goed nieuws: werk je samen met Import4You, dan nemen wij het ingewikkelde proces van inklaren bij de douane van je over. Jij kunt je tijd tenslotte wel beter besteden, bijvoorbeeld aan het bepalen van de koers van je bedrijf. Na het inklaren worden je producten verder gedistribueerd naar een warehouse of andere opslagruimte, zoals jouw fulfilment center of het magazijn van bol (LVB).


Ontdek de voordelen van een LCL container

Het grootste voordeel van een LCL container is het gunstige kostenplaatje. Zeevracht is een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld luchtvracht. Dankzij LCL transport is het ook voor kleine en middelgrote bedrijven aantrekkelijk om gebruik te maken van deze vorm van verzending en toegang te krijgen tot internationale markten. Wij consolideren wekelijks in drie belangrijke Chinese havens (Shanghai, Shenzhen en Ningbo), maar natuurlijk is het ook mogelijk om verzendingen vanuit andere havens te regelen. Eerlijk is eerlijk, zeevracht heeft als nadeel dat je producten best een tijdje onderweg zijn. Gemiddeld is dit zo’n 4,5 tot 6 weken. Als je snel voorraad nodig hebt, dan adviseren wij je om een deel via luchtvracht te verzenden en de grote bulk met een LCL container te laten komen. Nog steeds niet helemaal overtuigd wat de beste keuze is voor jou? Neem dan contact met ons op via de chat. Wij helpen je graag met het boeken van jouw zending.


LCL tarieven bij Import4You: gebruik onze handige calculator

Met Import4You kun je voor zendingen van iedere grootte gebruik maken van LCL transport. Wij belasten altijd minimaal 1 CBM (1 m3), dus als je een hele kleine zending hebt kan het geen kwaad om de verzendkosten te vergelijken met een luchtvracht zending. Je berekent zelf eenvoudig wat de LCL container kosten zijn in onze handige en gebruiksvriendelijke zeevracht calculator. Het enige dat je hoeft te doen is een aantal gegevens invullen. Je geeft bijvoorbeeld aan wat de vertrek- en aankomsthaven is, welke incoterm van toepassing is, wat de afmetingen van een doos zijn en om hoeveel dozen het gaat. Een druk op de knop en je ziet meteen de LCL container kosten. Niet wachten op een offerte, maar meteen jouw persoonlijke prijs! Easy peasy!

Van

triangle

Voor zendingen vanuit andere havens, kan je contact met ons opnemen door te mailen naar seafreight@import4you.nl

Naar

Incoterm

Aantal HS codes

Totaal aantal dozen

Dimensies van een doos

Lengte

cm

Breedte

cm

Hoogte

cm

CBM

Sea freight illustration

Zeevracht

Van

Shanghai

Chinese flag

Naar

Nederland

flag

Vracht

Incoterm

EXW

Aantal HS codes

0

Totaal aantal dozen

0

Afmetingen

0 x 0 x 0 cm

CBM

0.00

Kosten

BL tarief

€ 40,00

Prijs per CBM

€ 195,00

Zeevrachtkosten

€ 195,00

Uitleverkosten

€ 73,00

Inklaringskosten

€ 30,00

Totaal

€ 338,00

triangle

Let op! De eventuele invoerrechten en BTW bij invoer zitten niet inbegrepen in de calculator. Deze kosten zullen wij uiteindelijk 1:1 doorbelasten vanuit de douane, en zullen hierbij per zending €6,95 aan administratiekosten in rekening brengen.

Waarom kiezen voor Import4You?

Snelle levertijden

Wij hebben meerdere afvaarten per week, waardoor we altijd snelle levertijden kunnen garanderen.

Zowel LCL als FCL wereldwijd mogelijk

Boek jouw LCL zending uit China eenvoudig zelf via ons platform. Neem contact op voor een LCL zending vanuit een ander land of voor een FCL zending.

Geautomatiseerd platform

Geen gedoe met prijzen opvragen bij (Aziatische) leveranciers, bereken snel jouw kosten in onze handige calculator.

Facturatie op het moment van levering

Wij factureren pas bij levering. Zo blijft het geld wat langer in jouw onderneming en helpen we je een handje met je cashflow.

De scherpste prijzen en vaste maandelijkse tarieven

Wegens onze 15 jaar ervaring in het vak hebben wij de beste netwerken en contracten en kunnen wij altijd goede prijzen garanderen.

Mogelijkheid tot bulkopslag in ons warenhuis

Laat je je nieuwe voorraad overkomen via zeetransport? Dan kan jij goedkoop gebruik maken van ons warenhuis. Dat scheelt weer opslagkosten bij het fulfilmentcentrum!