Inklaringskosten

Ga je goederen importeren vanuit een land buiten de EU, bijvoorbeeld China of de Verenigde Staten? Dan krijg je te maken met zogenaamde inklaringskosten. Of je nu goederen importeert via luchtvracht of via zeevracht, de douane checkt altijd je zending als deze uit een niet-EU-land komt. Voor douane inklaring heb je een vergunning nodig en om het proces soepel te laten verlopen raden we je aan om met een ervaren douane-expediteur te werken. Import4You kan deze rol voor jou vervullen en dit ingewikkelde proces van A tot Z voor je verzorgen. Wel is het handig om enig inzicht te hebben in de kosten waarmee je te maken kunt krijgen. Laten we daarom beginnen bij het begin: wat is inklaring?

Wat is inklaring?

Voordat we het over kosten gaan hebben, is het goed om te weten wat ‘inklaring’ betekent. Wanneer je goederen importeert uit het buitenland moet je hiervan aangifte doen bij de douane. Dit noemen we inklaring van goederen. Het maakt geen verschil of de goederen aankomen in de haven van Rotterdam of op Schiphol, de douane loopt jouw zending altijd na om te zien of deze voldoet aan de wettelijke vereisten, om de uiteindelijke invoerrechten vast te stellen en om de BTW bij invoer te bepalen.


Wat zijn inklaringskosten?

Inklaringskosten zijn de administratieve kosten die worden gemaakt door de douanier bij het inklaren van goederen. Wanneer goederen vanuit landen buiten de EU worden geïmporteerd, moeten ze door de douane gaan voordat ze Nederland binnen mogen komen. Dit proces omvat onder andere het beoordelen van de aangegeven waarde van de goederen, het controleren van de conformiteit met de wet- en regelgeving en het heffen van eventuele invoerrechten, belastingen (btw) en andere heffingen. Voor al deze handelingen moet je een bedrag betalen om de administratiekosten te dekken, de inklaringskosten dus.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Ontvang onze vaste maandelijkse tarieven direct in jouw inbox en mis nooit meer het belangrijkste nieuws.

Inklaringskosten berekenen: hoe doe je dat?

De inklaringskosten zijn een vast bedrag dat wordt gerekend voor de werkzaamheden voor de douane. Het is dus niet mogelijk om zelf ‘inklaringskosten te berekenen’. Maar hoe weet je dan hoeveel inklaringskosten je moet betalen? Heel makkelijk, dat kunnen wij je gewoon vertellen! Wanneer je gebruik maakt van ons platform om jouw zending te boeken, dan gebruik je van tevoren onze zelf ontwikkelde calculator om te zien wat jouw verzendkosten gaan zijn. Vul jouw gegevens in, en de calculator laat direct zien hoeveel inklaringskosten jij over je zending moet betalen. Check het direct hieronder.

Of

Van

triangle

Voor zendingen vanuit andere havens, kan je contact met ons opnemen door te mailen naar seafreight@import4you.nl

Naar

Incoterm

Aantal HS codes

Totaal aantal dozen

Dimensies van een doos

Lengte

cm

Breedte

cm

Hoogte

cm

CBM

Sea freight illustration

Zeevracht

Van

Shanghai

Chinese flag

Naar

Nederland

flag

Vracht

Incoterm

EXW

Aantal HS codes

0

Totaal aantal dozen

0

Afmetingen

0 x 0 x 0 cm

CBM

0.00

Kosten

BL tarief

€ 40,00

Prijs per CBM

€ 195,00

Zeevrachtkosten

€ 195,00

Uitleverkosten

€ 73,00

Inklaringskosten

€ 30,00

Totaal

€ 338,00

triangle

Let op! De eventuele invoerrechten en BTW bij invoer zitten niet inbegrepen in de calculator. Deze kosten zullen wij uiteindelijk 1:1 doorbelasten vanuit de douane, en zullen hierbij per zending €6,95 aan administratiekosten in rekening brengen.

Inklaringskosten terugvragen

Is inklaringskosten terugvragen mogelijk?

Het antwoord is nee. Het is niet mogelijk om de inklaringskosten terug te vragen. De enige kosten die je kan terugvragen bij het importeren van goederen uit de EU is de BTW bij invoer. Tenzij dit niet hoeft omdat je gebruikmaakt van artikel 23.

Welke kosten moet ik betalen bij het douane inklaren?

  • inklaringskosten: de (administratieve) kosten rondom de douane
  • invoerrechten
  • btw die over de goederen is verschuldigd

Werk je samen met Import4You, dan krijg je altijd een inzichtelijke factuur waarop alle kosten uitgesplitst staan.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Duizelt het je na het lezen van deze informatie? Voor Import4You zijn inklaringskosten zo klaar als een klontje! Naast het transporteren van goederen zijn wij namelijk gespecialiseerd in alle douane handelingen. Wij regelen alles omtrent de invoer voor je, zodat niets een soepele afhandeling door de douane in de weg staat. Daarnaast zorgen wij voor groupage en bieden we extra diensten als warehousing aan tegen scherpe tarieven. Het mooie is dat je alles rondom het import- en exportproces kunt regelen vanuit je luie stoel. We hebben namelijk een handig online platform waar je onder andere jouw zendingen inboekt, alle details rondom je zendingen checkt en eenvoudig opslag reserveert in ons warehouse. Wil je meer weten over de diensten van Import4You? Stel je vragen via de chat, ons contactformulier, stuur ons een mailtje, of probeer direct ons platform voor jouw zending.

Waarom kiezen voor Import4You?

Snelle levertijden

Wij hebben meerdere afvaarten per week, waardoor we altijd snelle levertijden kunnen garanderen.

De scherpste prijzen en vaste maandelijkse tarieven

Wegens onze 15 jaar ervaring in het vak hebben wij de beste netwerken en contracten en kunnen wij altijd goede prijzen garanderen.

Geautomatiseerd platform

Geen gedoe met prijzen opvragen bij (Aziatische) leveranciers, bereken snel jouw kosten in onze handige calculator.

Facturatie op het moment van levering

Wij factureren pas bij levering. Zo blijft het geld wat langer in jouw onderneming en helpen we je een handje met je cashflow.

Facturatie op het moment van levering

Wij factureren pas bij levering. Zo blijft het geld wat langer in jouw onderneming en helpen we je een handje met je cashflow.

Zowel LCL als FCL wereldwijd mogelijk

Boek jouw LCL zending uit China eenvoudig zelf via ons platform. Neem contact op voor een LCL zending vanuit een ander land of voor een FCL zending.

Verder lezen