Invoerrechten terugvragen zakelijk

Houd je je bezig met de import en/of export van goederen, dan ben je altijd op zoek naar een zo’n gunstig mogelijke deal. Dat gaat niet alleen om de afspraken die je maakt met je leverancier, maar ook of je recht hebt op teruggave van bepaalde heffingen. Invoerrechten terugvragen is hier een voorbeeld van. Je wilt tenslotte geen geld laten liggen! Maar zijn invoerrechten wel aftrekbaar?

Invoerrechten terugvragen zakelijk: wat is er wel en niet mogelijk?

Goederen die geïmporteerd worden via zeevracht of luchtvracht uit een land buiten de Europese Unie (EU) komen in Nederland aan bij de douane. Hier berekent men wat je verschuldigd bent aan invoerrechten, btw, en betaal je inklaringskosten.

Is invoerrechten terugvragen een optie? Met andere woorden, zijn invoerrechten aftrekbaar? Helaas is het antwoord op deze vraag nee. Invoerrechten terugvragen is niet mogelijk. De enige import kosten die je kunt terugvragen is de btw die je over je zending hebt betaald. Dit doe je door de betaalde btw op te nemen in je aangifte inkomstenbelasting. Om je cashflow te verbeteren kun je er ook voor kiezen om een artikel 23 vergunning aan te vragen. Met deze vergunning heft de Belastingdienst geen btw bij invoer.


Wat kan Import4You voor je doen?

Je btw-aangifte moet je zelf doen, maar Import4You kan je wel ondersteunen op veel andere gebieden. Wij hebben jarenlange ervaring als douane-expediteur en weten alles van het berekenen van invoerrechten, Taric-codes en douanewaardes. Invoerrechten terugvragen is dan wel geen optie, het is wel belangrijk dat ze goed berekend worden. Dat is relatief ingewikkeld, omdat er verschillende tarieven zijn, soms zelfs binnen één productgroep. Omdat wij dagelijks met de - soms lastig te doorgronden - douane werken, hebben wij veel expertise en begeleiden wij jouw zending probleemloos het land in. Import4You zorgt voor transport en een soepele inklaring, zodat jij je kan focussen op wat belangrijk is: je bedrijf verder laten groeien.

Waarom kiezen voor ons?

Snelle levertijden

Wij hebben meerdere afvaarten per week, waardoor we altijd snelle levertijden kunnen garanderen.

Zowel LCL als FCL wereldwijd mogelijk

Boek jouw LCL zending uit China eenvoudig zelf via ons platform. Neem contact op voor een LCL zending vanuit een ander land of voor een FCL zending.

Geautomatiseerd platform

Geen gedoe met prijzen opvragen bij (Aziatische) leveranciers, bereken snel jouw kosten in onze handige calculator.

Facturatie op het moment van levering

Wij factureren pas bij levering. Zo blijft het geld wat langer in jouw onderneming en helpen we je een handje met je cashflow.

De scherpste prijzen en vaste maandelijkse tarieven

Wegens onze 15 jaar ervaring in het vak hebben wij de beste netwerken en contracten en kunnen wij altijd goede prijzen garanderen.

Mogelijkheid tot bulkopslag in ons warenhuis

Laat je je nieuwe voorraad overkomen via zeetransport? Dan kan jij goedkoop gebruik maken van ons warenhuis. Dat scheelt weer opslagkosten bij het fulfilmentcentrum!

Meer lezen