CFR Incoterm

CFR is een van de elf Incoterms die de International Chamber of Commerce heeft vastgelegd. Ook al werk je samen met een ervaren expediteur als Import4You, het is handig om de CFR betekenis te kennen en te weten wat het verschil is tussen CIF vs CFR.

CFR: betekenis en voorwaarden

De afkorting CFR staat voor Cost and Freight. In het Nederlands is dit kostprijs en vracht. De CFR Incoterm is bijzonder, omdat de verantwoordelijkheid voor de transportkosten op een ander moment overgedragen wordt van verkoper op koper dan de risico’s.

Het risico op schade of verlies van de goederen wordt overgedragen op het moment van levering. Bij CFR Incoterms zijn de goederen geleverd als de verkoper ze aan boord van het schip in de afgesproken verschepingshaven heeft geladen. De kosten voor het transport naar de overeengekomen bestemmingshaven komen onder de CFR Incoterm echter voor rekening van de verkoper. De verkoper betaalt daarnaast de kosten rondom uitvoer van de goederen en de koper regelt de douaneformaliteiten en betaalt de kosten rondom de invoer.

Incoterms CFR spreek je alleen af voor vervoer over water, bij zeevracht. Je gebruikt CFR Incoterms niet voor containervervoer, omdat de verkoper de goederen niet kan inspecteren op het moment dat de risico’s worden overgedragen. Voor luchtvracht zijn andere Incoterms van toepassing. Bekijk voor een overzicht onze pagina met alle incoterms.CIF vs CFR vs FOB

FOB, CIF en CFR Incoterms hebben een overeenkomst. FOB, CIF en CFR Incoterms worden alle drie alleen toegepast bij vervoer over water.

Verschillen zijn er ook:

  • Bij Free On Board (FOB) worden risico’s én kosten overgedragen op het moment dat de goederen aan boord van een schip in de afgesproken verschepingshaven geladen zijn. Zoals we eerder uitlegden, gaan bij de Incoterm CFR alleen de risico’s over van verkoper op koper op het moment van levering en niet de kosten.
  • Ditzelfde geldt voor Incoterm CIF (Cost, Insurance and Freight). Het enige verschil tussen CIF en CFR is dat de verkoper verplicht is om een verzekering afsluiten voor de koper. Deze verzekering moet minimaal het transport tussen verschepingshaven en bestemmingshaven dekken.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Ontvang onze vaste maandelijkse tarieven direct in jouw inbox en mis nooit meer het belangrijkste nieuws.

Ontdek de voordelen van Import4You

Groupage regelen op duizenden kilometers afstand, de papierwinkel voor de douane; allemaal zaken die veel van je kostbare tijd opslurpen. Ons advies? Laat het over aan een betrouwbare expediteur als Import4You! Benieuwd naar onze diensten en scherpe tarieven? Bereken dat direct de prijs van jouw luchtvracht of zeevracht zending in onze calculator hieronder.

Gebruik de chatfunctie om je vragen te stellen, vul het contactformulier in of stuur een e-mail. We hebben ook een gebruiksvriendelijk online platform waar je meteen aan de slag kunt om jouw eerste zending met Import4You te boeken. Zien we je daar?

Calculator

Of

Van

triangle

Voor zendingen vanuit andere havens, kan je contact met ons opnemen door te mailen naar seafreight@import4you.nl

Naar

Incoterm

Aantal HS codes

Totaal aantal dozen

Dimensies van een doos

Lengte

cm

Breedte

cm

Hoogte

cm

CBM

Sea freight illustration

Zeevracht

Van

Shanghai

Chinese flag

Naar

Nederland

flag

Vracht

Incoterm

EXW

Aantal HS codes

0

Totaal aantal dozen

0

Afmetingen

0 x 0 x 0 cm

CBM

0.00

Kosten

BL tarief

€ 40,00

Prijs per CBM

€ 195,00

Zeevrachtkosten

€ 195,00

Uitleverkosten

€ 73,00

Inklaringskosten

€ 30,00

Totaal

€ 338,00

triangle

Let op! De eventuele invoerrechten en BTW bij invoer zitten niet inbegrepen in de calculator. Deze kosten zullen wij uiteindelijk 1:1 doorbelasten vanuit de douane, en zullen hierbij per zending €6,95 aan administratiekosten in rekening brengen.

Waarom kiezen voor ons?

Snelle levertijden

Wij hebben meerdere afvaarten per week, waardoor we altijd snelle levertijden kunnen garanderen.

De scherpste prijzen en vaste maandelijkse tarieven

Wegens onze 15 jaar ervaring in het vak hebben wij de beste netwerken en contracten en kunnen wij altijd goede prijzen garanderen.

Geautomatiseerd platform

Geen gedoe met prijzen opvragen bij (Aziatische) leveranciers, bereken snel jouw kosten in onze handige calculator.

Facturatie op het moment van levering

Wij factureren pas bij levering. Zo blijft het geld wat langer in jouw onderneming en helpen we je een handje met je cashflow.

Jong en dynamisch bedrijf

Wij zijn zelf een jong bedrijf dat klanten tot dienst is van jong tot oud. Geen saaie grijze pakken bij ons op kantoor.

Zowel LCL als FCL wereldwijd mogelijk

Boek jouw LCL zending uit China eenvoudig zelf via ons platform. Neem contact op voor een LCL zending vanuit een ander land of voor een FCL zending.

Verder lezen