DPU Incoterms

Ben je bezig met import of export en stelt de andere partij voor om DPU Incoterms af te spreken? Dan ben je vast nieuwsgierig wat de Incoterm DPU inhoudt. Wat betekent DPU en wat spreek je eigenlijk af als je akkoord gaat met deze Incoterm? Import4You legt het graag aan je uit!

DPU Incoterms: betekenis en voorwaarden

DPU staat voor Delivered at Place Unloaded, oftewel ‘Geleverd ter bestemming en gelost’. Vindt een transport onder de Incoterm DPU plaats, dan zijn de goederen geleverd op het moment dat deze door de verkoper gelost zijn op de afgesproken plaats van bestemming.

De transportkosten (incl. lossingskosten) zijn tot het moment van levering voor de verkoper, net zoals het risico op schade of verlies. Voor de douaneformaliteiten en –kosten geldt dat de verkoper verantwoordelijk is voor de uitvoer van de goederen en de koper voor de invoer in het land van bestemming.

Een transportverzekering is voor beide partijen niet verplicht. Wel raden wij altijd aan om zelf een internationale transportverzekering af te sluiten, omdat jij als importeur eindverantwoordelijke bent over jouw goederen.

DPU Incoterms mogen gebruikt worden voor alle vormen van transport, van zeevracht van China naar Rotterdam tot luchtvracht vanuit de Verenigde Staten.Incoterm DPU vervangt DAT

In 2020 heeft de International Chamber of Commerce (ICC) de Incoterms voor de komende tien jaar (tot 2030) vastgelegd. Veel Incoterms van 2010 bleven bestaan, soms met kleine aanpassingen, maar DPU 2020 was nieuw. DPU 2020 kwam in de plaats van DAT Incoterms (Delivered At Terminal). Het verschil is dat de afgesproken plaats van bestemming niet per se een terminal hoeft te zijn.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Ontvang onze vaste maandelijkse tarieven direct in jouw inbox en mis nooit meer het belangrijkste nieuws.

Laat het over aan expediteur Import4You!

Twijfel je bij iedere deal welke Incoterm het meest gunstig is voor jou? Of zie je als een berg op tegen het regelen van groupage of het afhandelen van douaneformaliteiten? Wat jij nodig hebt is een ervaren en betrouwbare expediteur: Import4You! Niet alleen zijn onze diensten zeer scherp geprijsd, we bieden je ook uitstekende service en snelle levertijden. Daarbovenop beschikken we over een bak kennis die we graag met je delen en hebben we de beste contacten binnen de transportsector. Vandaar die scherpe prijzen en snelle levertijden!

We zijn gespecialiseerd in zeevracht en luchtvracht vanuit China, maar regelen net zo makkelijk groupage en transport in andere landen. Bereken direct jouw prijs voor luchttransport of zeetransport in onze handige calculator hieronder. Niet nodig om te wachten op een offerte!

Wil je meer weten over de diensten van Import4You? Start een live chat met een van onze medewerkers of stel je vragen per mail of via ons contactformulier. Ben je al overtuigd van het voordeel van werken met Import4You? Regel dan meteen je eerste zending op ons gebruiksvriendelijke online platform. Makkelijker kunnen we het niet maken!

Calculator

Of

Van

triangle

Voor zendingen vanuit andere havens, kan je contact met ons opnemen door te mailen naar seafreight@import4you.nl

Naar

Incoterm

Aantal HS codes

Totaal aantal dozen

Dimensies van een doos

Lengte

cm

Breedte

cm

Hoogte

cm

CBM

Sea freight illustration

Zeevracht

Van

Shanghai

Chinese flag

Naar

Nederland

flag

Vracht

Incoterm

EXW

Aantal HS codes

0

Totaal aantal dozen

0

Afmetingen

0 x 0 x 0 cm

CBM

0.00

Kosten

BL tarief

€ 40,00

Prijs per CBM

€ 195,00

Zeevrachtkosten

€ 195,00

Uitleverkosten

€ 73,00

Inklaringskosten

€ 30,00

Totaal

€ 338,00

triangle

Let op! De eventuele invoerrechten en BTW bij invoer zitten niet inbegrepen in de calculator. Deze kosten zullen wij uiteindelijk 1:1 doorbelasten vanuit de douane, en zullen hierbij per zending €6,95 aan administratiekosten in rekening brengen.

Waarom kiezen voor ons?

Snelle levertijden

Wij hebben meerdere afvaarten per week, waardoor we altijd snelle levertijden kunnen garanderen.

De scherpste prijzen en vaste maandelijkse tarieven

Wegens onze 15 jaar ervaring in het vak hebben wij de beste netwerken en contracten en kunnen wij altijd goede prijzen garanderen.

Geautomatiseerd platform

Geen gedoe met prijzen opvragen bij (Aziatische) leveranciers, bereken snel jouw kosten in onze handige calculator.

Facturatie op het moment van levering

Wij factureren pas bij levering. Zo blijft het geld wat langer in jouw onderneming en helpen we je een handje met je cashflow.

Jong en dynamisch bedrijf

Wij zijn zelf een jong bedrijf dat klanten tot dienst is van jong tot oud. Geen saaie grijze pakken bij ons op kantoor.

Zowel LCL als FCL wereldwijd mogelijk

Boek jouw LCL zending uit China eenvoudig zelf via ons platform. Neem contact op voor een LCL zending vanuit een ander land of voor een FCL zending.

Verder lezen