Ex Works

Ex Works (EXW) is een zeer gunstige Incoterm voor de verkoper of fabriek, omdat deze de minste verplichtingen heeft wat betreft kosten en risico’s. In dit artikel bespreken we alles wat je wilt weten over Ex Works: de betekenis, de voorwaarden en het verschil tussen DAP en EXW.

Incoterm Ex Works: betekenis en voorwaarden

De afkorting EXW staat voor de Incoterm Ex Works. In het Nederlands noemen we EXW Incoterms ‘Af Fabriek’. De verkopende partij heeft bij ‘Af Fabriek’ als enige verplichting om de goederen ‘deugdelijk’ te verpakken en ter beschikking te stellen op de afgesproken locatie. Meestal is deze locatie de fabriek, het magazijn of de werkplaats van de verkoper. De goederen zijn vanaf dat moment ‘geleverd’ en de risico’s (schade en verlies) en transportkosten liggen volledig bij de koper.

Let op: de verpakking die verkopers aanbrengen is vaak heel gering. Wanneer jij producten laat maken is het slim om te vragen om. extra stevige verpkking voor transport. Vaak doen ze dit gratis en hiermee zijn jouw producten veel beter beschermd tegen enige schade bij het transport. Dit is belangrijk omdat alle risico's dus bij jou als koper liggen.

Daarnaast is de koper ook verantwoordelijk voor de douaneformaliteiten en de kosten rondom in- en uitvoer, zoals invoerrechten en btw. Het is niet verplicht om een transportverzekering af te sluiten, maar dit raden wij wel aan om zo min mogelijk risico te lopen.

EXW Incoterms mogen toegepast worden op iedere vorm van transport, van zeevracht tot luchtvracht. Wanneer je EXW afspreekt met jouw fabriek, zijn wij in staat om jouw spullen op te halen en ze in ons Chinese magazijn te consolideren. De ophaalkosten zijn afhankelijk van de locatie van jouw fabriek. Neem contact op om de kosten te bespreken.

Contact opnemen

DAP vs EXW: wat is het verschil?

DAP vs EXW is eigenlijk koper vs verkoper. DAP (Delivered At Place) biedt prettige voorwaarden voor de koper, bij exworks zijn de voorwaarden voor de verkoper (veel) gunstiger.

  • Bij DAP draagt de verkoper de kosten voor het transport tot de overeengekomen plaats van levering. Bij exworks is het de koper die het transport regelt en betaalt vanaf fabriek, magazijn of werkplaats.
  • Bij DAP ligt het transportrisico tot het moment van levering bij de verkoper, bij Incoterms EXW ligt het risico vrijwel vanaf het begin van de transportketen bij de koper.
  • Nog een laatste verschil: bij Incoterms EXW is de koper verantwoordelijk voor de afhandeling en kosten rondom invoer én uitvoer en bij DAP Incoterms is de koper alleen verantwoordelijk voor de invoer van de producten en de verkoper voor de uitvoer.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Ontvang onze vaste maandelijkse tarieven direct in jouw inbox en mis nooit meer het belangrijkste nieuws.

Werk samen met ervaren expediteur Import4You

Heb je geen tijd om je te verdiepen in Incoterms, maar wil je wel zeker weten dat je een zo gunstig mogelijke deal sluit? Laat dat maar over aan Import4You! Wij zijn een jong en dynamisch bedrijf met uitstekende contacten in de transportsector. We zijn ervaringsdeskundigen op het gebied van import- en export en daardoor weten we precies met welke diensten we jou optimaal ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan groupage en het afhandelen van douaneformaliteiten. Bovendien bieden we onze diensten aan tegen de scherpste prijzen die er te vinden zijn en vind je nergens anders snellere levertijden!

Wil je meer informatie over de diensten van Import4You? Bereken gemakkelijk zelf de prijs voor jouw luchtvracht of zeevracht zending, start een live chat, gebruik ons contactformulier of stuur ons een e-mail. Heb je al alle informatie gekregen die je nodig hebt en wil je meteen beginnen? Ons online platform biedt je de mogelijkheid om vandaag nog je eerste zending te boeken. We kijken uit naar de samenwerking!

Binnen 2 minuten jouw peroonlijke prijs

Bereken jouw lucht- en zeevrachtkosten eenvoudig zelf in onze calculator

Of

Van

triangle

Voor zendingen vanuit andere havens, kan je contact met ons opnemen door te mailen naar seafreight@import4you.nl

Naar

Incoterm

Aantal HS codes

Totaal aantal dozen

Dimensies van een doos

Lengte

cm

Breedte

cm

Hoogte

cm

CBM

Sea freight illustration

Zeevracht

Van

Shanghai

Chinese flag

Naar

Nederland

flag

Vracht

Incoterm

EXW

Aantal HS codes

0

Totaal aantal dozen

0

Afmetingen

0 x 0 x 0 cm

CBM

0.00

Kosten

BL tarief

€ 40,00

Prijs per CBM

€ 195,00

Zeevrachtkosten

€ 195,00

Uitleverkosten

€ 73,00

Inklaringskosten

€ 30,00

Totaal

€ 338,00

triangle

Let op! De eventuele invoerrechten en BTW bij invoer zitten niet inbegrepen in de calculator. Deze kosten zullen wij uiteindelijk 1:1 doorbelasten vanuit de douane, en zullen hierbij per zending €6,95 aan administratiekosten in rekening brengen.

Waarom kiezen voor ons?

Snelle levertijden

Wij hebben meerdere afvaarten per week, waardoor we altijd snelle levertijden kunnen garanderen.

De scherpste prijzen en vaste maandelijkse tarieven

Wegens onze 15 jaar ervaring in het vak hebben wij de beste netwerken en contracten en kunnen wij altijd goede prijzen garanderen.

Geautomatiseerd platform

Geen gedoe met prijzen opvragen bij (Aziatische) leveranciers, bereken snel jouw kosten in onze handige calculator.

Facturatie op het moment van levering

Wij factureren pas bij levering. Zo blijft het geld wat langer in jouw onderneming en helpen we je een handje met je cashflow.

Jong en dynamisch bedrijf

Wij zijn zelf een jong bedrijf dat klanten tot dienst is van jong tot oud. Geen saaie grijze pakken bij ons op kantoor.

Zowel LCL als FCL wereldwijd mogelijk

Boek jouw LCL zending uit China eenvoudig zelf via ons platform. Neem contact op voor een LCL zending vanuit een ander land of voor een FCL zending.

Verder lezen