CPT Incoterms

Sta je op het punt om CPT Incoterms af te spreken? Dan is het handig om de CPT betekenis te kennen en te begrijpen met welke afspraken tussen verkoper (fabriek) en koper je precies instemt. Ook is het de moeite waard om CIP vs CPT Incoterms te vergelijken. En als je toch aan het lezen bent, ontdek je meteen de verschillen tussen CPT en DDP.

CPT: de betekenis

De afkorting CPT staat voor Carriage Paid To (Nederlands: Vracht betaald tot). Bij de CPT Incoterm heeft de verkoper de goederen ‘geleverd’ op het moment dat de goederen overgedragen zijn aan een vervoerder. Dit kan bijvoorbeeld al bij de fabriek zijn. Vanaf het moment van levering is het risico op schade of verlies voor rekening van de koper.

De verkoper betaalt wel de transportkosten tot de afgesproken plaats van bestemming en is verantwoordelijk voor de douaneformaliteiten en kosten rondom de uitvoer van de goederen. De koper draagt deze kosten bij de invoer.

Beide partijen zijn niet verplicht om een transportverzekering af te sluiten. Wij raden het afsluiten van een dergelijke verzekering wel aan, omdat jij als importeur zelf verantwoordelijk bent voor je goederen.

Incoterms CPT mag toegepast worden op alle vormen van transport, van luchtvracht tot zeevracht.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Ontvang onze vaste maandelijkse tarieven direct in jouw inbox en mis nooit meer het belangrijkste nieuws.

CIP vs CPT: wat is het verschil?

De CIP en CPT Incoterm zijn vrijwel hetzelfde. Het enige verschil is dat de verkopende partij bij CIP (Carriage and Insurance Paid to) een verzekering met uitgebreide dekking moet afsluiten voor de koper.CPT of DDP kiezen?

Gaan we kijken naar de verschillen tussen Incoterms CPT en DDP, dan valt op dat de verkoper veel meer verantwoordelijkheid draagt bij DDP Incoterms. DDP staat voor Delivered Duty Paid, oftewel ‘Geleverd rechten betaald’.

De levering vindt bij DDP pas plaats op het moment dat de goederen (niet gelost) worden overgedragen op een afgesproken plaats in het land van bestemming. Ook het risico en de kosten zijn tot de levering voor rekening van de verkoper. De verkoper is bovendien verantwoordelijk voor de afhandeling van de douaneformaliteiten rondom in- en uitvoer en de daarmee samenhangende kosten.

Vertrouw op ervaren expediteur Import4You

Laat ervaren, betrouwbare expediteur Import4You jouw gids zijn in het woud van Incoterms, douaneperikelen en consolidatieproblemen! Wij bieden je onze diensten aan tegen superscherpe tarieven en hebben de snelste levertijden die je maar kunt vinden. Dat komt doordat wij beschikken over jarenlange ervaring, kennis en de juiste contacten.

Nieuwsgierig naar wat Import4You voor jouw bedrijf kan betekenen? Bereken direct de prijs van jouw zending in onze luchtvracht of zeevracht calculator hieronder.


Neem contact met ons op via onze live chat of het formulier, of mail ons je vragen. Kan je niet wachten om met Import4You in zee (of lucht) te gaan? Jouw eerste zending boek je direct op ons online platform. Handig hè?

Calculator

Of

Van

triangle

Voor zendingen vanuit andere havens, kan je contact met ons opnemen door te mailen naar seafreight@import4you.nl

Naar

Incoterm

Aantal HS codes

Totaal aantal dozen

Dimensies van een doos

Lengte

cm

Breedte

cm

Hoogte

cm

CBM

Sea freight illustration

Zeevracht

Van

Shanghai

Chinese flag

Naar

Nederland

flag

Vracht

Incoterm

EXW

Aantal HS codes

0

Totaal aantal dozen

0

Afmetingen

0 x 0 x 0 cm

CBM

0.00

Kosten

BL tarief

€ 40,00

Prijs per CBM

€ 195,00

Zeevrachtkosten

€ 195,00

Uitleverkosten

€ 73,00

Inklaringskosten

€ 30,00

Totaal

€ 338,00

triangle

Let op! De eventuele invoerrechten en BTW bij invoer zitten niet inbegrepen in de calculator. Deze kosten zullen wij uiteindelijk 1:1 doorbelasten vanuit de douane, en zullen hierbij per zending €6,95 aan administratiekosten in rekening brengen.

Waarom kiezen voor ons?

Snelle levertijden

Wij hebben meerdere afvaarten per week, waardoor we altijd snelle levertijden kunnen garanderen.

De scherpste prijzen en vaste maandelijkse tarieven

Wegens onze 15 jaar ervaring in het vak hebben wij de beste netwerken en contracten en kunnen wij altijd goede prijzen garanderen.

Geautomatiseerd platform

Geen gedoe met prijzen opvragen bij (Aziatische) leveranciers, bereken snel jouw kosten in onze handige calculator.

Facturatie op het moment van levering

Wij factureren pas bij levering. Zo blijft het geld wat langer in jouw onderneming en helpen we je een handje met je cashflow.

Jong en dynamisch bedrijf

Wij zijn zelf een jong bedrijf dat klanten tot dienst is van jong tot oud. Geen saaie grijze pakken bij ons op kantoor.

Zowel LCL als FCL wereldwijd mogelijk

Boek jouw LCL zending uit China eenvoudig zelf via ons platform. Neem contact op voor een LCL zending vanuit een ander land of voor een FCL zending.

Verder lezen