DAP Incoterms

DAP Incoterms is een van de elf sets leveringsvoorwaarden die de International Chamber of Commerce (ICC) heeft vastgelegd. De Incoterm DAP is toepasbaar op alle vormen van transport, van luchtvracht tot transport over de weg en zeevracht. Als je je bezighoudt met import en export, dan is het handig om de DAP Incoterms betekenis te kennen. Import4You legt je uit wat DAP is en wie welke verantwoordelijkheden draagt bij een DAP levering.

DAP Incoterms: de betekenis

Wat is DAP? DAP is de afkorting van ‘Delivered At Place’. In het Nederlands noemen we het ook wel ‘Geleverd ter bestemming’.

Wat zijn de voorwaarden van een Incoterm DAP levering?

  • DAP is een Incoterm die geschikt is voor alle vormen van vervoer.
  • Bij DAP Incoterms 2020 draagt de verkoper alle kosten van het transport tot de overeengekomen plaats van bestemming. Hier worden de goederen ongelost overgedragen. Tot de overeengekomen locatie is ook het risico van schade aan of verlies van de goederen tijdens het transport voor rekening van de verkoper.
  • De verkoper is daarnaast verantwoordelijk voor de afhandeling van de douaneformaliteiten en de bijbehorende kosten in het land van uitvoer. De koper neemt deze verplichtingen op zich in het land van bestemming.
  • Let op: een transportverzekering is voor zowel verkoper als koper niet verplicht. Wij raden altijd aan om deze wel af te sluiten, omdat jij als importeur de eindverantwoordelijkheid over de zending draagt.

De DAP Incoterms van 2020 zijn tien jaar geldig en lopen dus door tot 2030. De voorwaarden van de Incoterm DAP komen vrijwel overeen met die van DDP Incoterms (Delivered Duty Paid). Het verschil tussen deze twee Incoterms leggen we uit in het artikel DAP vs DDP.

De Incoterm DDP lijkt erg op de DAP Incoterm (Delivered At Place). In het artikel DAP vs DDP leggen we het verschil aan je uit.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Ontvang onze vaste maandelijkse tarieven direct in jouw inbox en mis nooit meer het belangrijkste nieuws.

Maak gebruik van de diensten van Import4You!

Krijg je hoofdpijn van alle verschillende Incoterms of zie je er als een berg tegenop om al het papierwerk voor de douane in orde te brengen? Import4You zorgt dat het hele transport op rolletjes loopt. We bieden als ervaren expediteur meerdere diensten aan die jou volledig ontzorgen. Denk bijvoorbeeld aan groupage in het land van verzending, maar ook aan het afhandelen van de douaneformaliteiten en warehousing.

Gebruik onze lucht- of zeevracht calculator hieronder en bereken direct de prijs van jouw zending van China naar Nederland.

Op zoek naar een LCL vanuit een ander land? Of wil je een op maat gemaakte offerte voor een FCL? Contacteer ons in de live chat, vul het contactformulier in of stuur ons een mailtje. Meteen je eerste zending boeken kan ook. Hiervoor gebruik je ons handige online platform. We helpen je graag om vooruit te komen in de wereld van import en export!

Of

Van

triangle

Voor zendingen vanuit andere havens, kan je contact met ons opnemen door te mailen naar seafreight@import4you.nl

Naar

Incoterm

Aantal HS codes

Totaal aantal dozen

Dimensies van een doos

Lengte

cm

Breedte

cm

Hoogte

cm

CBM

Sea freight illustration

Zeevracht

Van

Shanghai

Chinese flag

Naar

Nederland

flag

Vracht

Incoterm

EXW

Aantal HS codes

0

Totaal aantal dozen

0

Afmetingen

0 x 0 x 0 cm

CBM

0.00

Kosten

BL tarief

€ 40,00

Prijs per CBM

€ 195,00

Zeevrachtkosten

€ 195,00

Uitleverkosten

€ 73,00

Inklaringskosten

€ 30,00

Totaal

€ 338,00

triangle

Let op! De eventuele invoerrechten en BTW bij invoer zitten niet inbegrepen in de calculator. Deze kosten zullen wij uiteindelijk 1:1 doorbelasten vanuit de douane, en zullen hierbij per zending €6,95 aan administratiekosten in rekening brengen.

Waarom kiezen voor ons?

Snelle levertijden

Wij hebben meerdere afvaarten per week, waardoor we altijd snelle levertijden kunnen garanderen.

De scherpste prijzen en vaste maandelijkse tarieven

Wegens onze 15 jaar ervaring in het vak hebben wij de beste netwerken en contracten en kunnen wij altijd goede prijzen garanderen.

Geautomatiseerd platform

Geen gedoe met prijzen opvragen bij (Aziatische) leveranciers, bereken snel jouw kosten in onze handige calculator.

Facturatie op het moment van levering

Wij factureren pas bij levering. Zo blijft het geld wat langer in jouw onderneming en helpen we je een handje met je cashflow.

Jong en dynamisch bedrijf

Wij zijn zelf een jong bedrijf dat klanten tot dienst is van jong tot oud. Geen saaie grijze pakken bij ons op kantoor.

Zowel LCL als FCL wereldwijd mogelijk

Boek jouw LCL zending uit China eenvoudig zelf via ons platform. Neem contact op voor een LCL zending vanuit een ander land of voor een FCL zending.

Verder lezen