CIP Incoterms

Ga je goederen importeren of exporteren, dan krijg je te maken met Incoterms. Kort gezegd is een Incoterm een set afspraken die gemaakt wordt tussen verkoper en koper. Het gaat om rechten en verplichtingen tijdens het transport van goederen, bijvoorbeeld per luchtvracht of zeevracht. Wie is op welk moment tijdens het transport verantwoordelijk voor de goederen? Een voorbeeld van zo’n vaststaande set afspraken, opgesteld door de International Chamber of Commerce (ICC), is de CIF Incoterm.

CIP: de betekenis

Voor CIP Incoterms is de betekenis ‘Carriage and Insurance Paid To’ van toepassing. In Nederland staat CIP bekend als 'Vracht en Verzekering Betaald tot'. CIP wordt voornamelijk gebruikt bij het transport van goederen in containers en kan worden toegepast op alle vormen van transport, zoals over de weg, per spoor en per luchtvracht. Ook voor zeevracht kunnen CIP Incoterms worden afgesproken. Dit gebeurt met name als er sprake is van transport van goederen in containers. Gaat het om bulkgoed of stukgoed in combinatie met zeevracht, dan kiest men vaker voor Cost Insurance and Freight (CIF).


Wat zijn de regels rondom Incoterm CIP?

In het kort: bij de CIP incoterms vanaf 2020 heeft de verkoper dezelfde verplichtingen als bij CPT, alleen moeten ze als extra verplichting een vrachtverzekering afsluiten voor de risico’s tijdens het vervoer.

Zodra de verkoper de goederen overdraagt aan zijn vervoerder in zijn bedrijfspand of op een andere afgesproken laadplaats, verschuift het risico van verlies of schade bij een CIP transport van de verkoper naar de koper. De verkoper is verantwoordelijk voor het organiseren en betalen van het transport en de bijbehorende kosten tot aan de overeengekomen plaats van bestemming. Ben jij de koper? De verkoper is onder de Incoterm CIP verplicht om een transportverzekering voor je af te sluiten. Met deze verzekering is het transport tussen de eerste vervoerder en de afgesproken plek van bestemming gedekt.


Maak kennis met expediteur Import4You!

Zet jij je eerste stappen in de enerverende wereld van import en export of heb je een bloeiend bedrijf dat je verder wilt laten groeien? Dan kun je de tijd die je kwijt zou zijn aan het regelen van transport wel beter besteden. Laat het over aan ons! Import4You is een betrouwbare expediteur met jarenlange ervaring. We bieden meerdere scherp geprijsde diensten aan die jou als e-commerce ondernemer volledig ontzorgen, van groupage tot douane-inklaring. Gebruik onze live chat om je vragen te stellen, vul het contactformulier in of stuur ons een mailtje. Direct je eerste zending boeken kan ook. Dat doe je op ons online platform. Ontdek snel alle voordelen die Import4You jou te bieden heeft!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Ontvang onze vaste maandelijkse tarieven direct in jouw inbox en mis nooit meer het belangrijkste nieuws.

Waarom kiezen voor Import4You?

Snelle levertijden

Wij hebben meerdere afvaarten per week, waardoor we altijd snelle levertijden kunnen garanderen.

De scherpste prijzen en vaste maandelijkse tarieven

Wegens onze 15 jaar ervaring in het vak hebben wij de beste netwerken en contracten en kunnen wij altijd goede prijzen garanderen.

Geautomatiseerd platform

Geen gedoe met prijzen opvragen bij (Aziatische) leveranciers, bereken snel jouw kosten in onze handige calculator.

Facturatie op het moment van levering

Wij factureren pas bij levering. Zo blijft het geld wat langer in jouw onderneming en helpen we je een handje met je cashflow.

Jong en dynamisch bedrijf

Wij zijn zelf een jong bedrijf dat klanten tot dienst is van jong tot oud. Geen saaie grijze pakken bij ons op kantoor.

Zowel LCL als FCL wereldwijd mogelijk

Boek jouw LCL zending uit China eenvoudig zelf via ons platform. Neem contact op voor een LCL zending vanuit een ander land of voor een FCL zending.

Probeer ons geautomatiseerde platform

Bereken direct jouw lucht- of zeevracht kosten en zie jouw persoonlijk prijs binnen 2 minuten

Verder lezen